Kardemummabullar :D
Har bakat ganska mycket dom senaste 2 veckorna..
Det har varit mycket kladdkaka men också flera satser scones
och igår morse blev det kardemummabullar.
Det var jättegott, men skulle nog haft lite mer smör i fyllningen.
Receptet finns på inlägget "Kanelbullar"
I ställer för socker och kanel i fyllningen hade jag socker, kardemumma (mycket)
och vaniljsocker. Det var jättegott och ni ska veta att jag hade mycket kardemumma, men kunde lika gärna haft det dubbla..
Sa jag förresten att jag just nu provar Actimel.
Vet inte om det kommer funka, men hoppas på bra resultat.
Ciao for now!
Sommarscones :D
Morgon startades med en sats härligt nybakade scones!
Receptet finns här nedanför.
Efter 15 minuter såg dom fortfarande bleka ut så jag höjde till 200grader och satte på grilleffekten.
Då blev dom genast gyllenbruna och alldeles perfekta!
Prova gärna dom, extra nyttiga med havregryn!
Lovade Cheesecake Bilder
Hej!
Lovade ju lite bilder på resultatet & jag tog också massor med bilder med systemkamran, men så fick jag inte in några bilder på datorn, så det blev att ta fram web-camen och fota den lilla bit som var kvar ;D
Jag bytte ut blåbären till björnbär och det blev jättebra, kanske bättre!?
Här är bilderna!


Bilderna är mina, men alla som vill får gärna kopiera dom och använda dom!
New York Blueberry Cheesecake
Denna underbara cheesecake härstammar från en diner i New York.
Jag älskar kakan och bakade den senast på nyårsafton. Dessutom är den väldigt enkel att göra. Imorgon ska jag baka den igen, till mammas ära och ni kommer då få en uppdatering om hur det gick med bilder o.s.v. Tills dess får ni receptet!
New York Blueberry Cheesecake.
Kexbotten
300g digestive
150g smör
Cheesecakesmet
600g philadelphiaost (original)
2½dl kesella
1dl strösocker
1dl majsstärkelse
2tsk vaniljsocker
3 ägg
1dl vispgrädde
200g vit kvalitétschoklad
1½dl frysta eller färska blåbär
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175grader
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
3. Tryck ut kexbladningen till en botten i en teflonform
med löstagbar kant, 24cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
5. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
6. Blanda i socker, majsstärkelse och vaniljsocker.
7. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
8. Bryt chokladen i bitar, smält den över vattenbad eller i
mikron och blanda ner chokladen i smeten.
9. Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
10. Grädda kakan i mitten av ugnen i c.a 40 minuter.
11. Täck den med aluminiumfolie när den har blivit
gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
12. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i c.a 30min.
13. Ät kakan direkt eller ställ i kylskåpet.
Enjoy
Jag har inte tagit bilden och tar inte åt mig några rättigheter.