New York Blueberry Cheesecake

Denna underbara cheesecake härstammar från en diner i New York.
Jag älskar kakan och bakade den senast på nyårsafton. Dessutom är den väldigt enkel att göra. Imorgon ska jag baka den igen, till mammas ära och ni kommer då få en uppdatering om hur det gick med bilder o.s.v. Tills dess får ni receptet!

New York Blueberry Cheesecake.

Kexbotten

300g digestive

150g smör

 

Cheesecakesmet

600g philadelphiaost (original)

2½dl kesella

1dl strösocker

1dl majsstärkelse

2tsk vaniljsocker

3 ägg

1dl vispgrädde

200g vit kvalitétschoklad

1½dl frysta eller färska blåbär

 

Gör såhär:

1.      Sätt ugnen på 175grader

2.      Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.

3.      Tryck ut kexbladningen till en botten i en teflonform
             med löstagbar kant, 24cm i diameter.

4.      Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

5.      Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.

6.      Blanda i socker, majsstärkelse och vaniljsocker.

7.      Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.

8.      Bryt chokladen i bitar, smält den över vattenbad eller i
           mikron och blanda ner chokladen i smeten.

9.      Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.

10.  Grädda kakan i mitten av ugnen i c.a 40 minuter.

11.  Täck den med aluminiumfolie när den har blivit
         gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

12.  Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i c.a 30min.

13.  Ät kakan direkt eller ställ i kylskåpet.

                                    Enjoy


New York Blueberry Cheesecake   bakat av leila och finns att hitta i hennes bakbok
Jag har inte tagit bilden och tar inte åt mig några rättigheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0