Kanelbullar

 35-40 st kanelbullar

Ingredienser :

50 g
jäst
100g margarin
5dl mjölk
12 – 15 dl mjöl
1 msk kardemummakärnor
2krm salt
1dl strösocker

 

Fyllning/Garnering :
100g smör
kanel
1 dl socker
1 ägg
Pärlsocker

 

Gör såhär :

Smält smör i en kastrull.
Smula under tiden ner jästen i en bakmaskin.
När smöret har smält, häll på mjölken och vänta tills degspadet är fingervarmt. (Om degspadet blir för kallt går det att bara värma upp det lite på spisen, om degspadet blir för varmt dör jästen.)
Häll på degspadet i bakmaskinen och rör jästen & degspadet till en jämn smet.
Krossa kardemummakärnorna i en mortel och häll i bakmaskinen tillsammans med salt och socker.
Tillsätt c.a 60% av mjölet. Rör runt och tillsätt sedan resten, allt eftersom.
Om degen fortfarande är klibbig när allt mjöl är i, häll på lite mer mjöl.(1 dl mjöl, rör) och fortsätt så tills degen inte är klibbig.
Mjöla ett bakbord och vänd ut degen på bakbordet.
Lägg på en ren bakduk och låt degen jäsa i 15 – 20 min.
Knåda degen med handflatorna och rulla ut den till en ”korv”.
Kavla ut degen till en rektangel som är mindre än en cm tjock.
Smöra på c.a 100g smör, strö över socker och kanel.
Rulla ihop plattan med kanel och socker på till en rulle.
Dela rullen först på mitten,(2 delar) sen på mitten igen (4delar), dela igen (8delar). Dom 8 delarna ska nu bli 5 i varje del.
När du delat och har 40 bitar lägger du upp dom i muffinsformar på 2 plåtar.
Lägg igen över bakdukar över bullarna och låt dom stå i c.a 15 min.
Pensla på ett vispat ägg på bullarna, häll på pärlsocker och tjoff in i ugnen, 250 grader i c.a 6-7 min.


Hoppas du får en god fika :D /Linn

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0