Kladdkaka på mitt eget vis
Detta blir en makalöst god tårta, ingen som jag har fått
smaka på denna har gått hem missnöjd!
Ingredienser:
100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
½ - ¾ dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Smör och kokos till formen
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i mikron. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser i en annan bunke och vispa ordentligt med en gaffel.
Häll i de ”torra” ingredienserna hos de övriga och se till att allt blir väl blandat.
Ta en rund form (c.a 24cm i diameter) och smörj den med smör innan du skakar runt kokosen längs kanterna.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills kakan är lagom kladdig.
Det kan du känna med hjälp av en potatissticka.
Pudra över florsocker och servera varm med grädde eller glass och frukt.
Lycka till /Linn
(Inte min bild)