Sockerkaka med chokladöverdrag

'mums' som Maria Montazami säger är precis vad man tänker efter att ha smakat denna kakan.
Den är så grymt god och himla enkel!
En sockerkaka med chokladgalsyr och oboypulver låter superenkelt, och det är enklare än så.
Ändå är det godare än du ens kan gissa.
Kakan bli kompakt och då också ganska mäktig (mättande)

Till sockerkakan behöver du:
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk/grädde
50 gram smält smör

Gör kakan såhär:
1. Smörj och bröa en kransform eller en avlång brödform.
2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
3. Rör i vetemjölet blandat med vanillinsockret och bakpulvret.
4. Häll i mjölk eller grädde och det smälta fettet.
Rör med elvisp tills smeten får en jämn färg och konsistens.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delan av ugnen i 35-40 minuter på 175 grader.
Kakan är färdig när den släpper från formens kant. Prova med en sticknål där kakan är som tjockast,
nålen ska kännas torr.
6. Låt kakan svalna 5 minuter
Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med glasyren.

Till denna behöver du:
1 äggvita
2-4 dl florsocker
2 msk kakao
Oboypulver

Gör glasyren/toppingen såhär:
1. Vispa med handvisp först ihop äggvitan och tillsätt lite florsocker i taget.
Sluta tillsätta florsocker när glasyren har vad du tycker är en bra tjocklek.
2. Rör då i kakaon och vispa bort alla klumpar.
3. Häll på glasyren på kakan och var beredd att fånga upp den från kanterna om den är rinnig.
Strö över oboy pulver efter egen smak.
 
Servera den varm som den är eller med lite vaniljglass.


Baka, bjud och njut. Detta är mitt motto


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0