Rice crispis tårta, tivolitårta, marängtårta, svärmorstårta.
Ingredienser
4 st äggvitor
2 dl strösocker
3 dl rice Crispies
Smörkräm :
4 st äggulor
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk vanillinsocker
100 g smör
Garnering :
2dl grädde
Bär/daim
Gör så här
Gör en maräng botten :
Vispa äggvitor o socker till en marängsmet, därefter vänd ner riscrispis.
Bred detta på ett smörat papper, gräddas mitt i ugnen i 125 i 90 min.
Smörkrämen :
Blanda äggulor, socker, grädde, vetemjöl, vaniljsocker
i en kastrull, sjud krämen minst 3 min.
Ta av från plattan klicka ner 100 gram rumsvarmt smör.
Dela botten i två, fördela krämen på den ena botten. Lägg nästa botten ovanpå.
Vispa sedan 2 dl grädde & bred ut detta på tårtan.
Hacka sönder minst 2 st dubbel Daim eller 2dl hela bär och häll ovanpå grädden.
Tips : Lägg i kylen några timmar innan servering.