Rice crispis tårta, tivolitårta, marängtårta, svärmorstårta.
Ingredienser
4 st äggvitor
2 dl strösocker
3 dl rice Crispies
Smörkräm :
4 st äggulor
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk vanillinsocker
100 g smör
Garnering :
2dl grädde
Bär/daim
Gör så här
Gör en maräng botten :
Vispa äggvitor o socker till en marängsmet, därefter vänd ner riscrispis.
Bred detta på ett smörat papper, gräddas mitt i ugnen i 125 i 90 min.
Smörkrämen :
Blanda äggulor, socker, grädde, vetemjöl, vaniljsocker
i en kastrull, sjud krämen minst 3 min.
Ta av från plattan klicka ner 100 gram rumsvarmt smör.
Dela botten i två, fördela krämen på den ena botten. Lägg nästa botten ovanpå.
Vispa sedan 2 dl grädde & bred ut detta på tårtan.
Hacka sönder minst 2 st dubbel Daim eller 2dl hela bär och häll ovanpå grädden.
Tips : Lägg i kylen några timmar innan servering.
Biskvier med chokladsmak.
Hej igen :D
Jag vet att jag inte skrivit på ett tag,
men nu skriver jag dubbelt
Jag var inne på lite olika sidor och
Letade efter heta tips och recept,
Då jag hittade detta receptet på
Biskvier med chokladsmak.
Det är ganska svårt, eller snarare pilligt,
Men dom blir grymt goda när dom är klara.
Ingredienser Biskvi botten :
450g mandelmassa
3st äggvitor
1½dl strösocker
Smörkräm :
400g rumsvarmt smör
2dl äggvita (ca 5 äggvitor)
5dl florsocker
1-2msk kakao (frivilligt)
Garnering :
300g mörk blockchoklad
Gör såhär :
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
3. Spritsa ut mandelsmeten eller klicka ut den med hjälp av skedar.
4. Baka i 175 grader 15-20 minuter, tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
5. Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".
6. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad i en annan skål/bunke. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret. (Rör tills den är kall & klicka i smöret)
7. Smaksätt med kakao (kan även bytas ut till annan smak).
8. Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. (Som ett berg) Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.
9. Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jättebra att frysa in och spara till andra tillfällen.