Rice crispis tårta, tivolitårta, marängtårta, svärmorstårta.

Ingredienser

4 st äggvitor
2 dl strösocker
3 dl rice Crispies


Smörkräm :

4 st äggulor
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 msk vanillinsocker
100 g smör

 

Garnering :

2dl grädde

Bär/daim

 

Gör så här

Gör en maräng botten :
Vispa äggvitor o socker till en marängsmet, därefter vänd ner riscrispis.

Bred detta på ett smörat papper, gräddas mitt i ugnen i 125 i 90 min.

Smörkrämen :

Blanda äggulor, socker, grädde, vetemjöl, vaniljsocker
i en kastrull, sjud krämen minst 3 min.
Ta av från plattan klicka ner 100 gram rumsvarmt smör.

Dela botten i två, fördela krämen på den ena botten. Lägg nästa botten ovanpå.
Vispa sedan 2 dl grädde & bred ut detta på tårtan.
Hacka sönder minst 2 st dubbel Daim eller 2dl hela bär och häll ovanpå grädden.

Tips : Lägg i kylen några timmar innan servering.


Biskvier med chokladsmak.




Biskvier

Hej igen :D

Jag vet att jag inte skrivit på ett tag,                                                             

men nu skriver jag dubbelt                                                                                                                            

Jag var inne på lite olika sidor och                                                                                                                  

Letade  efter heta tips och recept,                                                                                                                  

Då jag hittade detta receptet på                                                                                                               

Biskvier med chokladsmak.                                                                                                               

Det är ganska svårt, eller snarare pilligt,                                                                                  

Men dom blir grymt goda när dom är klara.                                                      

                                                                              

 Ingredienser Biskvi botten :

 

450g       mandelmassa

3st          äggvitor

1½dl      strösocker

 

 

Smörkräm :

 

400g      rumsvarmt smör

2dl         äggvita (ca 5 äggvitor)

5dl         florsocker

1-2msk   kakao (frivilligt)

 

Garnering :

 

300g      mörk blockchoklad

 

 

 

Gör såhär :

1.       Sätt ugnen på 175 grader.

2.        Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.

3.       Spritsa ut mandelsmeten eller klicka ut den med hjälp av skedar.

4.       Baka i 175 grader 15-20 minuter, tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

5.       Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".

6.       Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad i en annan skål/bunke. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret. (Rör tills den är kall & klicka i smöret)

7.       Smaksätt med kakao (kan även bytas ut till annan smak).

8.       Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. (Som ett berg) Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

9.       Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jättebra att frysa in och spara till andra tillfällen.


RSS 2.0