American Pancakes!
Ingredienser :
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
4msk socker
2 ägg - vispade
3 dl mjölk
4 msk smält smör
Gör såhär:
Vispa ihop 2 ägg och blanda med 3 dl mjölk (drygt).
Blanda 6 dl vetemjöl (knappt) med 1 tsk salt, 4 tsk bakpulver och 4 msk socker.
Smält 4 msk smör och blanda i mjölk/ägg-smeten.
Tillsätt de blöta ingredienserna till de torra. Blanda med en gaffel, blanda inte för mycket.
Häll smeten i en varm stekpanna med lite smör i. Smeten är ganska tjock så man får kanske ta en sked till hjälp. Lagom stora pannkakor kan bli 1 – 4 per stekpanna – beroende på vad man vill ha. Värm tills bubblor börjar formas på ovansidan, vänd och stek tills de är gyllenbruna under. Är de lyckade blir de minst ½ cm tjocka.
Det kinkiga med receptet är att steka bacon samtidigt! Vissa vill också ha stekta ägg till. Annars skall de serveras med en klick smör (eller margarin i dessa dagar) ovanpå och dränkta i lönnsirap. Ren lönnsirap är för dyr för pannkakor, så använd "Pancake syrup" istället - "Mississippi Belle" finns att köpa på Maxi. Vissa tycker bättre om sylt även på amerikanska pannkakor – vissa tycker om både sirap och sylt!
/Linn
www.tasteline.com