Fudge.

Hej allihopa.
Snart är ju julen här och jag skriver som sagt om julrecept.

Underbar chokladfudge.


Ingredienser för c.a 50 bitar.

5 dl mjölk, 3 %
8 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker


Gör så här:

1. Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Viktigt att kakon är med!
2. Rör så att det blir väl blandat.
3. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min.
4. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.
5. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. 6. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula.
7. Ta kastrullen från värmen.
8. Tillsätt smör och vaniljsocker.
9. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. 
10. Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm.
11. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

fudge


                        /Linn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0